Volvo XC90: luxus do lehkého terénu (megatest)

Volvo XC90: luxus do lehkého terénu (megatest)

Kapitoly článku:


Mobil, co jezdí

Pozornost si jistě zaslouží integrovaný telefon, který sdružené ovládání s rádiem, ovladače hlasitosti hovoru, zelené a červené tlačítko se pak nachází také na volantu. SIM se vkládá do malého šuplíčku na pravé straně, po zapnutí se telefon jen zeptá na PIN a funguje. Umí jen volat a posílat textovou, případně změnit zvuk a hlasitost vyzvánění, ale více ani umět nemusí. Zprávy nelze číst a psát za jízdy. Mobil má paměť na 255 čísel, umí zobrazit jména ze SIM a paměti současně. V menu se můžete pohybovat i pomocí kláves pro ovládání hlasitosti na volantu, červené a zelené tlačítko se pak používá pro potvrzení a rušení akcí.

  Sluchátko pro „intimní“ hovory

 
Po startu je nutné zadat PIN --- Volání je prosté, zkrátka napište číslo volaného

  Základní úroveň menu mobilu

 
Obvyklý registr hovorů --- Seznam vytočených čísel

 
Psaní zprávy je docela pohodlné, samozřejmě musíte stát --- Zprávu lze uložit nebo poslat

  Čtení zpráv není za jízdy dovoleno

Volat můžete číslo z paměti (lze hledat i podle více písmen) nebo přímým zadáním na klávesnici. Jakmile začnete volat, rádio se vypne a zvuk mobilu se převede do reproduktoru. Volajícího jsem slyšel velmi dobře, on mne ale hůře. Hovor lze přijmout a odmítnout na volantu. Pokud potřebujete soukromí, můžete využít sluchátka, které je uloženo za místem pro odložení nápoje. Nastavení mobilu je velmi jednoduché, de facto si můžete jen měnit vyzvánění a jeho hlasitost, případně volit síť, do které se přihlásíte. Nic víc stejně v autě nepotřebujete.

 
Menu nastavení mobilu --- Změnit lze kód mobilu i karty

  Nastavení hlasitosti vyzvánění; melodie nejsou vícehlasé

 
V seznamu lze hledat i podle více písmen, hledání ale není online (jako na mobilech
Sony Ericsson) --- Délka a cena hovorů

 
Zadávání jména do seznamu

   
Výběr paměti, kam uložit nové číslo --- V paměti mobilu je 255 míst

 
Listování seznamem

Volvo

Volvo je švédský výrobce osobních a nákladních automobilů, autobusů a stavebních strojů. Vznikl v roce 1915, od 1944 používá současný název.

V roce 1999 Volvo prodalo svoji divizi osobních automobilů Fordu. Ten ji v roce 2010 postoupil čínské společnosti Geely Automobile.

Volvo S90 • Volvo S60 • Volvo V60 • Volvo XC90 • Volvo XC60 • Volvo XC40

Doporučujeme

Články odjinud