Volkswagen Golf 1.4 FSI: zasloužilý umělec (megatest)

Volkswagen Golf 1.4 FSI: zasloužilý umělec (megatest)

Kapitoly článku:


Odlož, co můžeš

Proti čtvrté disponuje pátá generace větším množstvím odkládacích prostor, které nevyužije pouze řidič, nýbrž celá posádka. Nejdůležitější část „výzbroje“ řidiče - peněženku nebo doklady uložíte do praktické přihrádky na vrcholu středové konzoly nebo prostoru pod ní. Přihrádka na straně spolujezdce objemem rekord nezlomí, k odložení několika předmětů postačí. Kapsy okupují polovinu dveří, jsou posunuty více dopředu, druhou polovinu zabírají reproduktory.

  
Klasický obrázek --- Odkládací chránka na straně spolujezdce mnoho
objemu nepobrala --- Přihrádka pod středovou konzolou

Z tohoto důvodu kapsy nepojmou rozměrné předměty, vybrání v přední části umožňuje uchycení litrové láhve, baculatou 2.5 litrovou láhev v kapse neschováte. Seznam odkládacích ploch doplňují držáky kelímků na středovém tunelu, včetně schránky vedle ruční brzdy. Suma sumárum vyjíždí Golf s celou řadou praktických odkládacích prostor, které nesmí v moderním voze chybět. Volkswagen nepřinesl do segmentu nic převratného, pouze dohnal nebo předehnal konkurenci. Takový byl záměr!

Královský prostor

S určitostí nejpoužívanější přídavná jména zaznívající u příležitosti odhalení nového vozu (vyjma samotného adjektiva nový) jsou lepší a větší. Každá nová generace existujícího modelu – je možno obě generace porovnávat – vystavuje prodloužený rozvor, větší zavazadlový a vnitřní prostor. Automobily se protahují do délky, výšky i šířky. V souladu s tímto trendem povyrostl také Golf, prodloužil se rozvor, přibylo místo nad hlavami posádky, na zadních sedačkách.

  
Na zadních sedadlech vládne příjemná atmosféra, resp. nadprůměrný prostor.
Ani vysoký člověk nebude trpět nepříjemnými pocity

  
Základní objem zavazadlového prostoru činí 350 l

Teoreticky hovoříme o prostornější „páté generaci“ dlouho. Jak vypadá praxe? Bez ostychu říkám: Lépe než jsem čekal. Cestující na zadních sedadlech překvapí nadprůměrný vnitřní prostor, který umožní pohodlné cestování bez pocitů stísněnosti. Upřímně řečeno u jedinců s tělesnou výškou do 185 cm nemůže být o pocitech stísněnosti řeč. Pokud se posadí za volant 185 cm vysoký pasažér, vychutná si stejně vysoký cestující na zadních sedadlech královský prostor.

  
Zadní světlomety ještě jednou --- Zavazadlový prostor můžete zvětšit sklopením
zadních sedadel --- Na podlaze zůstane viditelný schod

  
Sklopením sedadel získáte objem 1305 l

Označení královský nejlépe vystihuje situaci, která na zadních sedačkách v oblasti kolen panuje (ostatně, prohlédněte si video.) Pohodlí řidiče za ostatními cestujícími nezaostává, korpulentní osoby si budou stěžovat na úzké pracoviště. Ze předních a zadních sedaček přejdeme do zavazadlového prostoru. Jeho základní hodnotu 350 l si cvrlikají vrabci na střeše. Sklopením zadních sedaček vzroste objem zavazadlového prostu na 1305 l.

Volkswagen

Volkswagen je německá automobilka, vedoucí člen Volkswagen Group. Vznikla v roce 1937. Začala vyvíjet předchůdce slavného „Brouka“, plná výroba se ale rozběhla až po válce. Název značky Volkswagen znamená v překladu lidový vůz.

Volkswagen Golf • Volkswagen Passat • Volkswagen Touran • Volkswagen Touareg • Volkswagen Polo • Volkswagen up! • Volkswagen e-up! • Volkswagen T-Roc • Volkswagen T-Cross • Volkswagen Tiguan • Volkswagen Sharan • Volkswagen ID.3

Doporučujeme

Články odjinud