94
Fotogalerie

Test: Volkswagen Beetle Sport 2,0 TSI DSG - pekelně svižný hmyz

Kapitoly článku:


Se sluncem nad hlavou

Interiér může být prosvětlován rozměrným střešním oknem s ručně zatahovatelnou clonou, samočinně se vysouvajícím plátěným větrolamem za jeho přední hranou a elektrickým ovládáním otočným spínačem za vnitřním zpětným zrcátkem. Lze jej posouvat pouze směrem vzad podél obrysu pevné části střechy, a to pouze v omezené míře s tím, aby v otevřené poloze nebylo ohroženo otevřením výklopné zadní stěny sahající hluboko do střechy.

P1110446.JPGP1110447.JPGP1110440.JPG
Interiér prosvětlí elektricky ovládaná panoramatická střecha

Výhled z vozu je do všech stran dobrý, a to i přes široké sloupky a nízká okna. Limitujícím faktorem je příliš malé elipsoidní vnitřní zrcátko, jež ani zdaleka neodráží celou plochu zadního okna. Vnější zrcátka jsou však rozměrná a vhodně tvarovaná. V jejich vnějších okrajích jsou LED, jež ale na rozdíl od konkurence nezobrazují vozidlo v mrtvém úhlu, ale pouze opakují signály blinkrů.

P1110448.JPGP1110514.JPGP1110459.JPG

Nepříjemné závady

V bočních obkladech najdeme látkou čalouněné loketní opěrky a při nastupování a vystupování lze využít stylových poutek na středových sloupcích. Z levého zadního rohu interiéru se u testovaného vozu stále ozývalo velmi protivné vrzání. Druhým neduhem tohoto auta bylo okno ve dveřích řidiče.

P1110498.JPGP1110481.JPGP1110474.JPG

Při otevírání i zavírání dveří se okno nepatrně spustí (jak už to u bezrámových oken často bývá), aby pak samočinně zajelo do těsnění ve sloupcích a střeše. Respektive mělo by, ale u „našeho“ auta tomu tak nebylo vždy, podle všeho zlobil bezpečnostní prvek zabraňující přivření.

Po zavření dveří a zamčení auta se okno ve dveřích řidiče často nevrátilo do zcela horní polohy. Člověk si toho nemusí všimnout a v případě nočního deště by tento neduh mohl vyústit v pěkně nepříjemné překvapení…

„Tady je Fenderovo“

Což o to, příplatková audiosoustava vyvinutá firmou Panasonic a muzikantům dobře známou značkou Fender nabízí opravdu znamenité poslechové zážitky, ale těleso subwooferu citelně omezuje šířku beztak nepříliš objemného zavazadlového prostoru. Uložen je podél pravého zadního podběhu a nese hrdý emblém „Fender“, který najdeme také na krytech výškových reproduktorů v přední části bočních dveří.

P1110421.JPGP1110422.JPGP1110424.JPG
K zavazadlům je snadný přístup skrze výklopnou záď; vedle podběhu PZ kola vidíte subwoofer audiosoustavy Fender
P1110425.JPGP1110426.JPGP1110427.JPG
Opěradla zadních sedadel lze sklápět na sedáky

V případě potřeby přepravy rozměrnějších zavazadel lze sklápět symetricky dělená opěradla zadních sedadel na sedáky, přičemž vzniklá plocha není rovná a připravit se je třeba také na schod, nicméně enormní přepravní kapacitu od takového vozu zřejmě nikdo neočekává. Rozporuplné pocity v nás vyvolaly subtilní zámky opěráků ve vztyčené poloze, jež by možná v případě srážky cestující neochránily před průnikem těžších předmětů.

Volkswagen

Volkswagen je německá automobilka, vedoucí člen Volkswagen Group. Vznikla v roce 1937. Začala vyvíjet předchůdce slavného „Brouka“, plná výroba se ale rozběhla až po válce. Název značky Volkswagen znamená v překladu lidový vůz.

Volkswagen Golf • Volkswagen Passat • Volkswagen Touran • Volkswagen Touareg • Volkswagen Polo • Volkswagen up! • Volkswagen e-up! • Volkswagen T-Roc • Volkswagen T-Cross • Volkswagen Tiguan • Volkswagen Sharan • Volkswagen ID.3

Doporučujeme

Články odjinud