Tajné projekty: Dacia Logan kombi, Opel Antara, Porsche 911 Turbo

Tajné projekty: Dacia Logan kombi, Opel Antara, Porsche 911 Turbo

Kapitoly článku:


Seat Toledo kombi

Aktuálním přírůstkem do seznamu modelů španělského Seatu by mohlo být Toledo kombi – alespoň to tak vypadá podle špionážního snímku, který byl pořízen na severu Švédska. Autor fotografie uvádí, že vůz byl ponechán bez dozoru sotva deset sekund, takže nebylo možné pořídit více obrázků. I z jediné fotky je ale patrné, že na zádi Toleda něco nehraje a mohlo by jít o jeho praktičtější verzi. Ať už je to tak nebo ne, maskovaný vůz se jeví být v poslední fázi testů a pravdu se tak pravděpodobně dozvíme již velmi brzy.

  
Foto a ilustrace © Automedia

Mercedes-Benz třídy C

Po světě již delší dobu jezdí maskovaný Mercedes-Benz třídy C nové generace (starší fotografie), který se světu oficiálně představí pravděpodobně na ženevském autosalonu v roce 2007. Tehdy uplyne obvyklá doba mezi uváděním nových generací; zpravidla to bývá šest až osm let, výjimečně méně. Kromě sedanu se představí i kombi a kupé CLK, s krátkým Sportcoupé se však už nepočítá. Novinka bude mít mnoho společného se současnými generacemi Éčka a Eska, především po designové stránce. Nebude chybět ovládací systém z nového Eska, oželet ale budeme muset odpružení Airmatic. Motory začnou na 1.8 l s výkony 150–190 k, následovat budou šestiválce 2.5 l a 3.5 l s výkony od 210 do 270 k. Na své si přijdou i milovníci nafty (známý šestiválec 320 CDI) či čtyřkolek (4matic). AMG pak dostane osmiválec s výkonem okolo 410 k.

  Foto a ilustrace © Automedia

Mercedes-Benz CL

Poslední špionážní fotografie nového Mercedes-Benzu CL jsme na AutoRevue.cz zveřejnili v květnu. Tehdy ještě nebyla známá finální podoba modelu třídy S, od níž bude CL odvozeno. Nyní už ale podobu třídy S známe, byla představena o prázdninách; lze tak lépe odhadnout, jak bude vypadat CL. Nové Esko má pod kapotou benzínové motory S350, S500 a S600, naftu zastupuje S320 CDI; časem se objeví také model S65 AMG. Motory v CL budou pravděpodobně stejné s tím, že si Mercedes-Benz asi odpustí nejslabší benzín a možná i naftu. Současnou generaci pohání motory CL 500, CL 600, CL 55 AMG a CL 65 AMG.

Foto © Automedia

Opel Corsa

Nová Corsa vyjede na silnice v polovině příštího roku; bude mít společný základ s Fiatem Punto a bude mu tvarově podobná. Fotografie jsme na AutoRevue.cz zveřejnili už několikrát, nyní přidáváme obrázek interiéru. Je patrné, že mnohé prvky jsou společné s Astrou a Zafirou.


Foto © Automedia

Porsche

Porsche je německý výrobce sportovních automobilů. Firmu založil v roce 1931 Ferdinand Porsche. V roce 1961 vznikl první model legendární řady 911, která se stále vyrábí.

V roce 2009 Porsche – coby velmi profitabilní automobilku – ovládl Volkswagen.

Porsche 718 • Porsche 911 • Porsche Taycan • Porsche Panamera • Porsche Macan • Porsche Cayenne

Doporučujeme

Články odjinud