Škoda Yeti: miniSUV pro Ženevu

Škoda Yeti: miniSUV pro Ženevu

Kapitoly článku:


Interiér

Uspořádání a koncepce vnitřního prostoru je navržena tak, aby mohl řidič vůz bezpečně ovládat v každé situaci, například i v rukavicích. Všechny prvky lze jednoduše obsluhovat ať už tlačítkovými spínači, nebo robustními a velkými páčkami.

Ve středové konzole je umístěna chlazená nádržka na vodu se dvěma vyjímatelnými hadičkami na pití. Řešení vychází z cyklistiky, kde si cyklisté během jízdy doplňují tekutiny pomocí hadiček z vaku s vodou umístěného na zádech. Ze světa sportu byla odvozena také myšlenka napnout mezi předními sedadly zdvojený upínací systém s karabinami, kterými lze pohodlně a bezpečně zajistit předměty.

Navigační systém umístěný ve středové konzole je vyjímatelný, takže jej lze využít jako příruční zařízení GPS během sportovních aktivit ve volné přírodě. Cílem konceptu Yeti totiž není zdolávat náročné terény vozidlem. Svého majitele má „pouze” dopravit do míst, odkud již sám aktivně pokračuje pěšky, na kole nebo s lezeckým vybavením.

Tento jasný směr se odráží také v pojetí vnitřního prostoru. Poskytuje posádce přesně to, co potřebuje pro své aktivity. V prostoru pro nohy tedy nenajdeme žádné luxusní vkládané koberce, ale praktickou plastovou vanu, která pokrývá celý prostor pro nohy vpředu i vzadu. Po levé i pravé straně interiéru jsou upnuty praktické sítě pro upevnění zavazadel, které nabízejí další odkládací možnosti.

Praktická a funkčně zaměřená je i plastová podlaha v zavazadlovém prostoru, která je opatřena protiskluzovými lištami. Lišty zamezují nežádoucímu pohybu nákladu a zároveň podlahu chrání před poškozením. Ve výplních bočních stran vzadu jsou široké gumové pásy, které lze snadno vytáhnout a upevnit jimi po stranách náklad.

Tip: našem speciálu

Fotogalerie

  

  

  

   

  

   

  

     

   

  

Škoda

Škoda Auto je největší česká automobilka. Vychází ze společnosti Laurin & Klement založené v roce 1895, od roku 1990 je součástí skupiny Volkswagen Group.

Škoda Fabia • Škoda ScalaŠkoda Rapid • Škoda Octavia  Škoda Superb • Škoda Yeti • Škoda Kodiaq • Škoda Citigo • Škoda Kamiq • Škoda Karoq • Škoda Enyaq iV

Doporučujeme

Články odjinud