Škoda Octavia Combi vs. Fiat Stilo Multiwagon (srovnávací megatest)

Škoda Octavia Combi vs. Fiat Stilo Multiwagon (srovnávací megatest)

Kapitoly článku:


Zavazadlový prostor

Fiat Stilo Multiwagon je doslova prošpikováno odkládacími prostory: dvě schránky na straně spolujezdce (jedna z nich je klimatizovaná), schránka na straně řidiče, hluboké kapsy ve dveřích, prostor pro odložení brýlí. V tomto směru Octavia Combi výrazně zaostává. Schránka na straně spolujezdce sice má dostatečný objem, to se však nedá říci o kapsách ve dveřích. Testované octavii nechyběl držák nápojů vpředu ani v zadu. Přední držák mi ale spíše zavazel, než aby pomáhal.

   
   
V přístupnosti zavazadlového prostoru boduje Stilo Multiwagon. Víko zavazadlového
prostoru zasahuje hluboko do nárazníku, nakládací hrana je tedy velmi nízká

   
    
Stilo Multiwagon nabídlo okno pátých dveří s nezávislým otevíráním. -- Octavie má pod
podlahou plnohodnotnou rezervu

   
   
V příplatkové výbavě Stila Multiwagon figurovala také posuvná zadní lavice. Díky ní je
možné upravovat na úkor zavazadlového prostoru místo na zadních sedadlech

Ostře sledovanou veličinou je u kombi zavazadlový prostor. Octavia Combi sbírá v této oblasti tradičně hodně bodů, velikost zavazadelníku činí v jejím případě 548 l. Po sklopení sedadel lze získat až 1512 l. Fiat Stilo Multiwagon kontruje 510 l v základu a 1480 l se sklopenými sedadly. Papírově vítězí octavia, v praxi si nemají oba konkurenti co vyčítat. To co získává Octavia Combi objemem, vyrovná Stilo Multiwagon výškou kufru a jeho praktickou využitelností. 

Abych tě lépe viděla

Octavie válcuje Stilo Multiwagon světlostí interiéru a výhledem z kabiny. Ani deseti minutové „pumpování“ sedadla nahoru a dolů mě nezbavilo dojmu, že nevidím pořádně na cestu. Po několika kilometrech jsem si zvykl, přesednutí zpět do octavie a jízda s ní se však podobala přechodu z potemnělého sklepa do prosvětleného skleníku. Octavie Combi svým mohutným čelní sklem a dobře posazenou palubní deskou dává řidiči (i spolujezdci) lepší výhled. Nechci tvrdit, že je ze Stila Multiwagon výhled špatný, z octavie je však výhled o poznání lepší.

Fiat

Fiat (zkratka z Fabbrica Italiana Automobili Torino) je největší italská automobilka. Byla založená v roce 1899 a vyráběla také motory, vojenská auta nebo letadla. Fiat v roce 2009 uzavřel partnerství s americkým Chryslerem, od roku 2021 spadá do skupiny Stellantis.

Fiat 500 • Fiat 124 Spider • Fiat Panda •  Fiat PuntoFiat Tipo • Fiat 500L • Fiat 500X • Fiat 500C

Doporučujeme

Články odjinud