19
Fotogalerie

Honda Civic Tourer chce být kvalitní auto za dobré peníze [první dojmy]

Kapitoly článku:


Asistenti nechybí

Civic Tourer přichází na trh také s řadou bezpečnostních asistentů sdružených do dvou paketů. Ten dostupnější označený jednoduše jako „Bezpečnostní paket I“ koupíte za 22 500 Kč pro výbavy Sport, Lifestyle a Executive. Obsahuje městský protikolizní systém (funguje do 30 km/h, do 15 km/h před překážkou zastaví), varování před čelní srážkou, čtení dopravních značek, hlídání mrtvého úhlu, sledování přijíždějících vozidel při couvání na ulici a automatické přepínání dálkových světel.

Dvojka je dostupná pouze pro vrcholnou výbavu a zájemce zaplatí 131 000 Kč. Hlavním rozdílem je přítomnost klasického radaru (ukrytý za logem v masce chladiče) a tudíž také adaptivního tempomatu, respektive běžného přednárazového systému. Součástí je ještě navigace.

Honda Civic Tourer je povedený kombík, který ale zavedené konkurenty v prodejních číslech neporazí, to je jasné už teď. Na druhou stranu nelze po prvních dojmech nijak zpochybňovat tvrzení Hondy, že chce nabízet kvalitní auto za rozumné peníze. Zatím to totiž vypadá, že obojí plní Tourer více než dobře.

Honda

Japonská Honda vedle automobilů a motocyklů vyrábí také samostatné motory, elektrogenerátory nebo zahradní techniku. Společnost založil v roce 1948 Soichiro Honda. Od roku 1950 to je největší světový výrobce motocyklů.

Honda Civic • Honda Jazz • Honda CR-V • Honda HR-V • Honda NSX • Honda E

Doporučujeme

Články odjinud