15
Fotogalerie

Harley-Davidson pro rok 2014: zacíleno na „cesťáky“

Kapitoly článku:


V ROCE 2014 MĚNÍ HARLEY-DAVIDSON TVÁŘ TOURINGOVÝCH MOTOCYKLŮ

OXFORD (19. srpna, 2013) – Harley-Davidson dnes slavnostně odhaluje řadu motocyklů pro rok 2014, která zahrnuje 7 touringových motocyklů, model Trike a modely Custom Vehicle Operations (CVO ™). Všechny modely jsou připravené v rámci projektu RUSHMORE, společného úsilí společnosti Harley-Davidson a jejich zákazníků, kteří se spojili, aby společně vylepšili zážitek z dlouhých tras. Vyvrcholením intenzivního vývojového programu, který trval 4 roky, je zavedení špičkové technologie a vylepšení designu, které naprosto předčilo očekávání našich jezdců. Nově bude na našich vybraných modelech k dispozici informačně-zábavný systém-Boom! Box s Bluetooth® , GPS navigací, Daymaker™ LED světlomety, nová kapotáž s větracím otvorem splitstream a dvojitě chlazený, vysoce výkonný motor Twin-Cooled™ High Output Twin Cam 103™.

“Projekt RUSHMORE je projekt společnosti Harley-Davidson, který je od začátku do konce realizován za pomoci našich zákazníků,” říká Scott Habegger, ředitel pro motocyklové plánování. “Rádi říkáme, že u nás v Harley-Davidson jezdíme po boku našich zákazníků, a to se teď potvrdilo více než kdy jindy. Jedeme v tom společně a výsledkem naší společné cesty jsou mimořádné motocykly roku 2014.”

Další novinkou pro rok 2014 je tovární custom – model CVO Softail® Deluxe vyráběný v limitovaném počtu či přestavěný model Dyna® Fat Bob®. Všechny modely Sportster (mimo model Iron 883™) jsou navíc nově vybaveny ABS již v základní výbavě. S těmito a dalšími vylepšeními Harley-Davidson posiluje svou pozici nejlepšího amerického výrobce motocyklů.

Projekt RUSHMORE

Harley-Davidson zaměřil své úsilí na milovníky dlouhých tras prostzřednictvím Projektu RUSHMORE. Svou snahu podpořil tisícem najetých mil a informacemi, které získal jak od jezdců, tak zaměstnanců v takové míře, jaká dosud nemá obdoby. Projekt RUSHMORE přichází s rafinovanou technologií, jedinečným výkonem a stylovými detaily, které naprosto mění základy touringových motocyklů Harley-Davidson a modelu Trike, jak je doposud známe. Všechna vylepšení spadají do celkem čtyř kategorií:

Ovládání: Prvky, které inspirují pocit jistoty jezdce - vylepšený Daymaker™ LED světlomet, duální halogenová světla, vzájemně propojené brzdy Reflex™ s ABS, dvojitě chlazený motor Twin-Cooled™ High Output Twin Cam 103™ nebo vysoce výkonný motor High Output Twin Cam 103™.

Informačně-zábavný systém: Boom! ™ Box informačně-zábavný systém kombinuje plnobarevný displej, kvalitní zvuk, Bluetooth® připojení, hlasové ovládání, technologii text-to-speech a GPS navigaci, navíc s podporou pro intercom a CB komunikaci do jednoho modulu.

Pocit: Od nové kapotáže Batwing s větracím otvorem splitstream po přepracované místo spolujezdce dochází k naprostému spojení aerodynamiky a ergonomie pro maximální pohodlí.

Styl: Došlo k vylepšení vzhledu a funkce mnoha komponentů – Tour-Pak® změnil svůj tvar a postranní kufry lze nově otevřít jen jednou rukou, blatníky mají elegantnější vzhled, kola z litého hliníku jsou lehčí a ruční ovládací prvky se vyznačují snadnějším, intuitivním ovládáním.

Pro rok 2014 jsou tyto prvky Projektu RUSHMORE dostupné pro následující modely Harley-Davidson: Road King® Classic, Street Glide®, Electra Glide® Ultra Classic®, Electra Glide® Ultra Limited®, Tri Glide® Ultra Classic®, CVO Ultra Limited® a CVO Road King®. (Pro více informací ohledně Projektu RUSHMORE nahlédněte do samostatné tiskové zprávy)

Více informací o modelové řadě Harley-Davidson pro rok 2014

Více Dark Custom stylu pro model Fat Bob, který je teď plný sebevědomý, jako nikdy předtím. Novinkou je zkrácený zadní blatník a dvojité LED zadní světlo. Spousta původního chromu byla ztmavena na černou barvu – hnací jednotka, kryt vzduchového filtru, kryty zadních tlumičů, trojité úchyty, rámky světlometů, konzole a kryt baterie. Hliníkové drážkované disky kol mají černou práškovanou povrchovou úpravu s laserem vypáleným logem Harley-Davidson a pruh na ráfku kola.

ABS je nově dostupné pro všechny Sportstery 2014 modely (volitelně pro Iron 883™). Řada Sportster mimo jiné také zahrnuje nové ruční ovládací prvky, brzdové komponenty a bezpečnostní systém H-D® Smart Security System.

Řada 2014 CVO v limitované edici zahrnuje nový CVO™ Softail® Deluxe, prémiový tovární custom vybavený odnímatelným čelním štítem, GPS navigací, světly Daymaker LED, odnímatelnými postranními brašnami a nesmí chybět motor Screamin’ Eagle s obsahem 110 cc, který byl vždy součástí CVO programu. CVO™ Road King® a prvotřídní CVO™ Ultra Limited® se opět vrací s dalšími vylepšeními v rámci Projektu RUSHMORE. Smělý CVO™ Breakout® Softail® se objevuje v nových třech barevných kombinacích.

Motor Twin Cam 103™ je standardní výbavou všech modelů Harley-Davidson Dyna a Softail®.

Harley-Davidson Motor Company vyrábí customy, cruisery a touringy. Dále nabízí kompletní řadu motocyklových dílů, doplňků a oblečení značky Harley-Davidson. Pro více informací navštivte webové stránky Harley-Davidson na www.harley-davidson.cz.

 

Doporučujeme

Články odjinud