GP Brazílie: Poslední závod sezóny vyhrál Montoya

GP Brazílie: Poslední závod sezóny vyhrál Montoya

Kapitoly článku:


Páteční měřené tréninky

Páteční první měřený trénink povedl týmu Williams, když po odjetí na první příčce figuroval Juan Pablo Montoya a třetí byl Ralf Schumacher. Druhé místo po dobrém výkonu zajel testovací jezdec Toyoty, Briscoe. Zajímavostí bylo umístnění vozů ferrari, kdy Barrichello dojel devátý a Michael Schumacher dokonce až jedenáctý.

Výsledky 1. měřeného tréninku: 1. Montoya (Williams, čas: 1´12.547), 2. Briscoe, 3. R. Schumacher, 4. Räikkönen, 5. Davidson (BAR), 6. Coulthard, 7. Trulli, 8. Sato.

V druhém tréninku už dominoval miláček domácího publika, Brazilec Rubens Barrichello. Jeho čas byl o dvě sekundy rychlejší, než jaký zajel loni v kvalifikaci, kdy získal Pole Position. Druhý dojel jeho týmový kolega, Michael Schumacher a prakticky si Ferrari vyměnilo místo s Williamsem z prvního tréninku, protože v tom druhém dojel Ralf Schumacher desátý a Montoya jedenáctý.

Výsledky 2. měřeného tréninku: 1. Barrichello (Ferrari, čas: 1´11.166), 2. M. Schumacher, 3. Räikkönen, 4. Button, 5. Davidson, 6. Sato, 7. Alonso, 8. Massa.

Sobotní dopolední tréninky

Třetí měřený trénink byl hned po začátku přerušen, protože se na trať dostali psi a museli být odchyceni. Po přestávce pořadatelé rozhodli zkrátit zbývající čas. Ve zbylém čase nejlepší čas zajeli jezdci týmu BAR.

Výsledky 3. měřeného tréninku: 1. Button (BAR, čas: 1´11.466), 2. Sato, 3. Räikkönen, 4. Barrichello, 5. R. Schumacher, 6. M. Schumacher, 7. Fisichella, 8. Massa.

Ani čtvrtý trénink nebyl dokončen celý, protože těsně před koncem Michael Schumacher těžce havaroval a skončil v bariéře z pneumatik. Těsně poté jeho vůz vzňal. Naštěstí se celá škaredě vypadající nehoda obešla bez újmy na zdraví německého pilota. (Foto z havárie)

Poté ještě dostal hodiny Baumgartner a jeho formule zůstala stát uprostřed trati. Komisaři proto čtvrtý trénink v čase 1´51´´ před koncem zastavili a k restartu pak nedošlo.

O další vzrušení se postaral i David Coulthard, když v nájezdu do boxů na začátku rychlostního omezení zabrdil tak prudce, až dostal hodiny.

Výsledky 4. měřeného tréninku: 1. Barrichello (Ferrari, čas: 1´10.229), 2. M. Schumacher, 3. Räikkönen, 4. Coulthard, 5. Button, 6. Alonso, 7. R. Schumacher, 8. Sato.

Doporučujeme

Články odjinud