GP Brazílie: Poslední závod sezóny vyhrál Montoya

GP Brazílie: Poslední závod sezóny vyhrál Montoya

Kapitoly článku:


Výsledky 1. kvalifikace

V první kvalifikaci se výborně dařilo "domácím" Jihoameričanům, Barichello, Montoya i Massa dokázali jako jediní z celého jezdeckého pole stlačit čas pod minutu a deset sekund. Čtvrté a páté místo patřilo bratrskému duu Schumacherů. Do elitní desítky se kupodivu nevmáčkl Jenson Button, po první kvalifikaci mu patřila až jedenáctá pozice.

Výsledky 1. kvalifikace: 1. Baraichello (Ferrari, čas: 1´09.822), 2. Montoya, 3. Massa, 4. M. Schumacher, 5. R. Schumacher, 6. Sato, 7. Coulthard, 8. Räikkönen.

Výsledky 2. kvalifikace a postavení na startu

První krok k vítězství na domácí trati podnikl Rubens Barrichello na výbornou a vyjel si Pole Position. Ani ostatní jihoameričtí závodníci si nevedli špatně, Montoya je druhý a Massu ze třetího místa odsunul Kimi Räikkönen. Pátým místem si spravil reputaci Jenson Button a třetí řadu na startu doplní jeho týmový kolega Takuma Sato.

Oproti první kvalifikaci byl v té druhé lepší mladší z bratrů, Ralf Schumacher, a do zítřejšího závodu odstartuje ze sedmého místa. Osmý čas, ale až 18. příčka na startovním roštu bude patřit letošnímu šampiónovi, Michaelu Schumacherovi. Deset pozic dozadu, tak zněla penalizace za přesednutí do náhradního vozu.

Postavení na startu do nedělní GP Brazílie: 1. Barrichello (Ferrari, čas: 1´10.646), 2. Montoya, 3. Räikkönen, 4. Massa, 5. Button, 6. Sato, 7. R. Schumacher, 8. Alonso, 9. Trulli, 10. Fisichella.

Doporučujeme

Články odjinud