Detroit 2004: Aston Martin, BMW, Dodge, Ferrari a Ford

Detroit 2004: Aston Martin, BMW, Dodge, Ferrari a Ford

Kapitoly článku:


BMW 6 Series Cabrio

Nový luxusní kabriolet má prakticky stejnou karoserii jako Coupé, změna je pouze v provedení střechy - ta je stahovací a látková, není tedy pevná, jak je současným trendem. Střecha se samozřejmě ovládá elektricky, zavřít a otevřít ji je možné až do rychlosti 30 km/h. Pod kapotou se jako první objeví osmiválcový motor 4,4 l s výkonem 245 kW a točivým momentem 450 Nm při 3600 ot. Na stovku se Cabrio za 6,2 s. Maximálka je jako obvykle omezena na 250 km/h. Více informací ve starší bleskovce.

 

Dodge Magnum

Kombi není právě typická karosářská verze amerických automobilů a snad právě proto je nový Dodge Magnum SRT-8 trochu zvláštní. Jde o jeden z největších kombi ve své třídě, navíc působí značně svalnatě; zkrátka typický americký muscle-car. Magnum má velmi podobné proporce jako jeho dvojče Chrysler 300C Touring, stejnou podvozkou plošinu či motor. Pod kapotou studie tedy najdete stejný osmiválec HEMI o objemu 5.7 l a výkonu 219 kW. Stejně jako 300C i Magnum se ale bude nabízet s menšími a úspornějšími motory. Cena bude začínat na 30 000 dolarech.

 

 

Dodge Sling Shot

Tento malý roadster pohání pouze stokoňový motor, s nímž zrychlí Sling Shot na stovku těsně pod deset sekund. Základem se stal Smart Roadster, což je na Sling Shotu docela poznat. Zajímavá je záď, která se vymyká klasickým tvarům kabrioletu.

 

Ferrari

Ferrari je italský výrobce sportovních automobilů. Společnost založil v roce 1929 Enzo Ferrari. Dnes patří do skupiny FCA. Kromě výroby automobilů je Ferrari aktivní také v oblasti motoristického sportu, zejména ve Formuli 1.

Ferrari 812 Superfast • Ferrari GTC4Lusso • Ferrari 488 GTB • Ferrari Portofino • Ferrari F8 Spider • Ferrari Monza SP1/SP2

Doporučujeme

Články odjinud