Daewoo Nubira: společník (ne)náročných (megatest)

Daewoo Nubira: společník (ne)náročných (megatest)

Kapitoly článku:


Drobnosti, které nepotěší

O řazení s opřenou rukou si můžete nechat zdát (pokud nemáte ruce jako chobotnice chapadla). Torchu mi rovněž vadilo, že prvky elektrického stahování oken nebo nastavení zrcátek nebyly v noci podsvíceny. Jen tlačítko stahování okénka řidiče se dočkalo diody, všechna ostatní tlačítka zůstala v noci tmavá. Ne že bych měl nutkání v noci stahovat okénka, jen mi to přišlo zvláštní; nevidím důvod, proč tyto ovládací prvky také neosvětlit.

  
I cestující vzadu ovládají okna elektricky, bohužel i tady zapomněl výrobce
ovládací prvek podsvětlit. --- Kapsu na dveřích a sedadlech doplňuje vzadu malá
kapsička na drobnosti --- Madlo dveří vypadá poněku zvláštně

  
Víčko nádrže uvolňuje tato páčka --- Dvěma otočnými ovladči nastavíte sklon
sedáku. Jeden ovladač zvedne nebo sníží přední část sedáku, druhý zase zadní část
--- Zrcátka se nastavují elektrikou, pro jejich nastavení se musíte trochu natáhnout

Docela nemile mě překvapila stropní lampička mezi řidičem a spolujezdcem. Ta sice krásně prosvětlila interiér, ovšem neznala situaci, kdy se rozsvítí po otevření dveří. Lampička buď svítila, nebo nesvítila. Pokud jsem dorazil domů za tmy a potřeboval jsem v autě něco nalézt, nemohl jsem postupovat jako u všech jiných testovaných vozů, kdy otevřu dveře, sesbírám věci, zavřu dveře a zamknu, načež se zhasne světýlko. Tohle Nubira neuměla.

Tady jsem musel zastavit, rozsvítit světýlko, vyklidit interiér, zhasnout světýlko a teprve zamknout. Jasně, mít Nubiru doma, zvyknu si. Takto jsem často zapomínal a několikrát jsem spěchal zhasnout světýlko po dvou hodinách. Až později, jako já, možná zjistíte, že popsanou funkci předního světýlka zajišťuje zadní lampička, čímž se problémy s osvětlením interiéru vyřeší.

Prostor na rozdávání

Rozsah nastavení volantu dostačuje v obou směrech. Volant je čtyřramenný, snad až příliš velký, má poměrně široký věnec. Díky kůži potaženému věnci se příjemně drží a nevypadá vůbec špatně. Neskamarádil jsem se ovšem s multifunkčním ovládáním, které není umístěno na ramenech, ale na boku středové výplně, což ubíralo prostor pro prsty a trochu vadilo při řízení. Multifunkční ovládání navíc ovlivňovalo pouze polovinu základních funkcí, nebylo tedy nadvakrát využitelné.

  
Odjišťuji víko zavazadlového prostoru. Zavazadlový prostor má objem 405 litrů.
Pod podlahou se ukrývá plnohodnotná rezerva

  
O víko zavazadlového prostoru si hlavu poranit můžete, při velikosti víka se tomu
ani nelze divit. Kdo by čekal víceprvek bude zklamán. Nic takového mu Nubira nemá

K silným stránkám Nubiry můžeme přičíst vnitřní prostor (rozvor 2600 mm). Na zadních sedadlech mají cestující k dispozici hodně místa, místo neschází průměrně vysokým osobám ani nad hlavou. Pokud sedí za volantem 185 cm vysoký řidič, stejně vysoký pasažér si nebude na místo stěžovat, cestování na zadních sedadlech mohu označit za plnohodnotné a velmi příjemné (otestováno, vyzkoušeno). V pěti se můžete vypravit i na delší trasy, nemusíte se přitom obávat zkažené nálady trojice zadních cestujících.

  
Nejvyšší výbavě by slušely chromované kliky dveří. Tímto tlačítkem umístěným
na dveřích řidiče (samozřejmě zevnitř) můžete odjistit víko zavazadlového prostoru
--- Řidič se může těšit na všechny známé ovládací prvky - samozřejmě elektrické.
Do noci bohužel září pouze jedno tlačítko ovlivňující okno řidiče

Z hlediska vnitřního prostoru a komfortu Nubira skutečně nezklame. Cestující na zadních sedadlech si doslova a do písmene chrochtali blahem. Zavazadlový prostor má objem 405 litrů, sklopením zadních sedadlech jeho využitelnost zvýšíte, typicky omezený přístup do zavazadlového prostoru je dán tvarem zádi.

Chevrolet

Chevrolet byl založen v roce 1911 v Detroitu. Od roku 1918 je součástí skupiny General Motors, kde byl v pozici konkurenta Fordu T.

V Evropě se pod značkou Chevrolet prodávají především vozy Daewoo. Značky Corvette a Cadillac jsou distribuovány odděleně.

Chevrolet Spark • Chevrolet Aveo • Chevrolet Cruze • Chevrolet Malibu • Chevrolet Trax

Doporučujeme

Články odjinud