170
Fotogalerie

Autosalon Ženeva 2007: velký přehled novinek

Kapitoly článku:


Dacia Logan coupé-cabrio

Na ženevském autosalonu jsou k vidění i upravené vozy, které vycházejí z těch klasických. Mezi zajímavé kousky patří i Dacia Logan MCV, tedy kombi, které dostalo velmi zvláštní úpravu. Přislo o střechu.

Tip: více informací o tomto voze naleznete zde

heuliezlogan/DSC_4640.JPG heuliezlogan/DSC_4641.JPG heuliezlogan/DSC_4643.JPG

Daihatsu Cuore

Japonská automobilka Daihatsu představí v Ženevě nový model Cuore. Malé vozítko, které se u nás bohužel neprodává, bude lákat novým designem, výbavami a také motory.

Základem tohoto vozu jsou malé rozměry. Na délku měří pouhých 3 460 mm a patří tak k opravdovým prckům, kteří jsou určeni hlavně do městského a příměstského provozu.

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

1.jpg 2.jpg

Daihatsu D-Compact X-Over

Japonská automobilka Daihatsu představila v Ženevě koncept s dlouhým názvem D-Compact X-Over. Ten vznikl ve spolupráci s italským designérským studiem Giugiaro.

Vůz představuje studii crossoveru, tedy běžného vozu, se kterým můžete i mimo kvalitní silnice, aniž se musíte bát, že svého miláčka poškodíte. Líbivé tvary jsou doplněny čtyřválcovým motorem 1,5 o výkonu 130 koní.

Tip: více informací o tomto voze naleznete zde

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Edag LUV

Netradičnými prvkami chce LUV pritiahnuť individualistických zákazníkov, ktorí sa chcú odlišovať životným štýlom od ostatných. Edag LUV v žiadnom prípade nepatrí k tým menším pri svojej dĺžke 5,7 metrov a šírke 2 metre. Celkovú robustnosť vozidla zvýrazňuje aj pochrómovaná mriežka chladiča, mohutné nárazníky, predĺžená kapota a pomerne široké blatníky.

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Fiat Bravo

Italská automobilka Fiat hodlá představit svůj nový model Bravo až na ženevském autosalonu, jeho podoba je ale již dnes známa snad každému. A to včetně technických parametrů.

Design jasně vychází z nové vlny, kterou započal Fiat Croma a pokračuje v něm i Grande Punto. Fiat Bravo měří na délku 4 340 mm, na šířku 1 790 mm a na výšku 1 490 mm. Rozvor má hodnotu 2 600 mm a základní objem zavazadlového prostoru je 400 l.

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

4.jpg a1.jpg a2.jpg  

Fiat Punto Abarth

Nebyl by to Fiat, kdyby svým zákazníky nenabízel ostré verze svých modelů s přídomkem Abarth. Toto jméno pak většinou znamená, že daný model je pořádně vyladěn, aby poskytl vysoké jízdní výkony a pořádný kopec zábavy. Na řadě je nová generace Punta, která je sice na trhu již delší dobu, ale stále ji chybí ten správný italský adrenalin. To se ovšem nyní změní.

Malé Punto dostane mj. nový vzhled. Velká 17" kola, modifikovaný přední nárazník, dvojitou koncovku výfuku, bílé lakování a také nově „vyzdobený” interiér. Samozřejmostí je i modifikovaný podvozek a brzdová soustava.

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Ford Mondeo

V Ženevě bude veřejnosti oficiálně představen také nový Ford Mondeo. Vůz střední třídy se dočká zcela nového designu, který se nese v duchu nového „kinetického” trendu jeho sourzenců S-Max, Galaxy a také Fordu Focus.

Atraktivní design doplní také nové technologie, pohonné jednotky a také nové moderní prvky výbavy, které současnému modelu chybí.

Stejně jako v současnoti bude Mondeo vyřáběno ve třech karosářských variantách - čtyřdveřový sedan, pětidveřový liftback a klasické kombi. Všechny tyto vozy bude možno kombinovat ve čtyřech výbavách - Ambiente, Trend, Titanium a Ghia. Později bude dostupná i verze ST a to jak ve stylingovém paketu, tak v ostrém provedení Mondea.

Tip: Podrobné představení nové generace Fordu Mondeo naleznete zde.

Tip2: živé fota nového Mondea naleznete zde

1.jpg 2.jpg 3.jpg  

Giugiaro Mustang

Podepsal se pod něj samotný Giugiaro, a tak není divu, že tenhle vůz chytnul mnohé za srdce od prvních okamžiků. Naštěstí tento skvost nechybí ani na autosalonu v Ženevě, a tak vám přinášíme jeho živé fotografie.

Tip: více informací o tomto voze naleznete zde

92795.jpg 92796.jpg 92797.jpg

Gumpert Apollo Sport

Je zaujímavé, že model Apollo sa predstavil presne pred rokom tiež na autosalóne v Ženeve. Vtedy to vyzeralo, že Apollo môže byť slušný konkurent i pre Porsche 911 GT3.

Nový Apollo Sport je však už poriadny trhač asfaltu so svojím 8 valcovým, 4,-2 litrovým motorom Audi a výkonom približne 800 konských síl a to len pri hmotnosti 1 220 kg. Z 0 na 100 km/h to zvádne za pekné 3 sekundy a ručička tachometru sa zastaví na dych vyrážajúcej hodnote 360 km/h.

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Kia Cee´d Sport Wagon

I když prodeje nového korejského Cee´du začaly teprve před pár týdny, již nyní finišují přípravy dalších verzí tohoto vozu. Po klasickém hatchbacku přijde na trh i kombi, která se představí na autosalonu v Ženevě.

Nové kombi bude měřit na délku 4,5 m, což je o 235 mm více, než kolik měří hatchback. Také výška bude větší a to o rovných 10 mm. Velmi zajímavý je pak údaj o zavazadelníku. Ten bude disponovat základním objemem 534 l, což je vzhledem k třídě vozu opravdu příznivá hodnota.

Nabídka motorů bude kopírovat tu, která je v nabídce pro hatchback. Benzínovým základem bude čtyřválec 1,4 CVVT o výkonu 77 kW (105 k). Ten doplní čtyřválce 1,6 a 2,0 CVVT o výkonech 89 kW (121 k), resp. 103 kW (140 k).

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Kia Rio Hybrid

Korejská automobilka Kia chystá na ženevský autosalon malé překvapení. To spočívá v představení předprodukční verze malého hybridního vozu.

Pro tuto modifikaci poslouží současná generace modelu Rio s benzínovým motorem 1,4. Ten bude doplněn klasickým elektromotorem, který slouží také jako startér. Samozřejmostí budou i akumulátory, které budou dodávat energii elektromotorům.

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

Hyundai i30

Po loňském představení studie Arnejs, která ukazovala, jak bude vypadat čistě evropský konkurent hatchbacků nižší střední třídy, přichází očekávané oficiální představení. Byť prozatím jen na obrázcích.

O voze toho není prozatím nic bližšího známo a tak musí postačit kusé informace z minulosti. Hyundai i30 bude koncepčně shodný se slovenskou Kii Cee'd. Stejná platforma, stejné motory a převodovky, velmi podobné výbavy a k tomu odlišný kabát.

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Hyundai HED4

Korejská automobilka Hyundai představí v Ženevě studii vozu kategorie SUV, které vzniklo v evropské designérské režii. Vůz je zajímavý tím, že využívá speciální materiály, které byly vyvinuty ve spolupráci se společnosti GE Plastic.

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

Hyundai Qarmaq

Nový koncept Hyundai vznikl v režii evropského designérského studia automobilky, které se specializuje na návrh vozů, jenž mají najít své hlavní odbytiště právě na starém kontinentu.

Qarmaq, který je 4 480 mm dlouhý, 1 980 mm široký a 1 620 mm vysoký je navíc postaven tak, aby spotřeboval co nejméně paliva. To se podařilo díky použití velmi lehkých, ovšem pevných plastů, místo klasických plechů. Díky tomu se výrazně snížila hmotnost vozu a tím i spotřeba.

Tip: více informací o tomto voze naleznete zde

01.jpg 02.jpg 03.jpg

KTM X-Bow

Tento malý roadster o hmotnosti 680 kg pod kapotou ponúka štvorvalcový motor Audi s výkonom 220 koní. Na výber bude pravdepodobne aj drahšia verzia, tá bude ponúkať výkon okolo 300 koní. Podľa slov KTM, tento motor by mal zvládnuť 100km/h za pekných 3,9 sekundy. Na výber budú dva druhy prevodovky: manuálna šesťrýchlostná, alebo DSG. 

Designovo je X-Bow tiež veľmi zaujímavý, nenájdeme tu napríklad čelné sklo, ale namisto neho budú k autu dodávané špeciálne designované helmy.

Tip: Více informací o tomto voze naleznete zde.

01-ktm-x-bow-prototype.jpg 02-ktm-x-bow-prototype.jpg 03-ktm-x-bow-prototype.jpg

Jaguar XJ facelift

Vrcholný model britské automobilky Jaguar bude v břenu na ženevském autosalonu představen s novou tváří. Půjde o poslední změny před příchodem nové generace, která by se na trhu měla objevit na přelomu let 2009 a 2010.

Tip:Více informací o tomto voze naleznete zde.

09.jpg 10.jpg 11.jpg

Doporučujeme

Články odjinud