Autosalon v Ženevě: informace, přehled novinek (speciál)

Autosalon v Ženevě: informace, přehled novinek (speciál)

Kapitoly článku:


Stálice mezi automobilovými akcemi - Mezinárodní autosalon v Ženevě - klepe na dveře. Za několik dní otevře brány veřejnosti (letos tomu bude po 74.), aby mohla obdivovat nejnovější výtvory designérů a konstruktérů, aby mohla přemítat nad moderními technologiemi, posledními designovými trendy, nebo směřování celého automobilového průmyslu. Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program, nablýskané vozy budou hlavním, nikoli jediným lákadlem.

Kudy do Ženevy

Pokud hodláte ženevský autosalon navštívit, kladete si možná následující otázku: Jak se do Ženevy dostanu? Na výběr máte z několika možností. Rychlá a pohodlná je doprava letadlem. Letiště se nachází v těsné blízkosti výstaviště, budete tedy ušetřeni dalších výletů. Letenka z Prahy do Ženevy stojí v průměru 9000 Kč. Stejně pohodlně, nicméně pomaleji budete cestovat vlakem (finanční úspora proti letadlu není velká).

Seznam hromadných prostředků uzavírá autobus, který vás dopraví do Ženevy poměrně levně (cesta zpáteční jízdenky se pohybuje okolo 4000 Kč), ale pomalu. Poslední možností, kterou volí značná část návštěvníků, je doprava po vlastní ose. V tomto případě počítejte s cca 1000 km. K nákladům za benzín je nutné připočítat 40 CHF za švýcarskou dálniční známku a 20 CHF za parkovné. Nezakoupení dálniční známky a zjištění této skutečnosti policií znamená pokutu ve výši 100CHF.

Padla-li volba na automobil, uvažujete zřejmě nad ideální trasou. V tomto bodě vás odkážeme do Garáže, kde proběhla na toto téma diskuse. Jelikož se výstaviště nachází v blízkosti dálnice, neměli byste mít s jeho hledáním problémy.

Otevírací doba, cena vstupenek

Pro veřejnost bude autosalon otevřen od 4. do 14. března. Ještě před tím zavítají do prostor výstaviště novináři z celého světa. Otevřeno bude:

  • pondělí - pátek - 10 - 21 hod
  • sobota a neděle - 8 - 18 hod

Ceny vstupenek:

  • denní lístek (dospělá osoba) - 12 CHF
  • večerní lístek (od 17 hod) - 9 CHF
  • děti od 6 do 16 let a důchodci - 7 CHF
  • skupinová sleva (více jak 20 osob) - 7 CHF každý

Vstupenky je možno zakoupit na stránkách autosalonu.

Autorevue.cz v Ženevě

Jako každý rok pro vás chystáme podrobné zpravodajství. V minulých letech jsme vám předložili fotografie pořízené na výstavišti, zajímavé postřehy, popis novinek. Letošní ročník bude ještě zajímavější. Do Ženevy se vypraví dva stálí pracovníci redakce - Petr Broža a Libor Zezulka, aby zachytili vše, co vás zajímá. Kromě fotografií krásných automobilů (možná i žen) přidáme ještě něco navíc (zatím neprozradíme). Pokud tedy do Ženevy nezamíříte, zamiřte na stránky AutoRevue.cz, kde se vše dozvíte.

Doporučujeme

Články odjinud