Audi A4 Avant quattro: zdivočelé kombi (megatest)

Audi A4 Avant quattro: zdivočelé kombi (megatest)

Kapitoly článku:


Decibely lásky

V kolonce příplatkové výbavy, kterou disponoval testovaný model, zaujal výkonný audiosystém Bose sound systém. Zaujetí z informace na papíře vystřídala praktická zkušenost, dlužno podotknout velmi pozitivní. Podle několika ohlasů, které jsem posbíral ve svém okolí, neznamená pětačtyřicet let věku automaticky situaci, kdy v automobilu ševelí kytara bratří Nedvědů či nezapomenutelný hlas Karla Gotta nebo dokonce veselá muzika a hlas zpěvaček Moravanky.

  
Tříramenný sportovní volant má optimálně široký věnec a dobře padne do ruky.
--- Příjemná je perforovaná kůže

I padesátník nepohrdne rockovou nebo popovou muzikou a jak jsem zjistil, někdy si oblíbenou kapelu nebo interpreta vychutná pořádně nahlas. Pokud rádi otáčíte regulátor hlasitosti audiosystému blízko maximální pozici (čímž bohužel eliminujete účinek jednoho smyslu použitého při řízení – sluchu) budete mít z audiosystému přinejmenším radost. Přednes různých žánrů zvládá systém bravurně, skladby s dunivými basy otřásají automobilem, vážná hudba naopak pohladí na duši.

   
Matné hliníkové lišty zdobí palubní desku, přední i zadní dveře --- Na zadních
sedadlech místo nepřebývá, ani nechybí (jestliže máte do 180 cm)

Reproduktory vydávají čistý zvuk, který pochází z jednoho ze šesti kompaktních disků z měniče tvořícího součást audiosystému. Kompaktní disky se vkládají do jedné štěrbiny na středové konzole, pro vložení CD není nutné lovit ani v přihrádce spolujezdce, ani v kufru či jinde. Všechny důležité operace se odehrávají před řidičem.

Prostoru…akorát 

Audi A4 Avant se uvnitř nepodobá rozlehlým pláním, z hlediska prostoru více připomíná zelené české louky, než nekonečnou ruskou tundru. Pracoviště řidiče charakterizuje zmíněná těsnost, respektive přilehlost okolních prvků, na zadních sedadlech se dostaví podobné pocity. Osoby s tělesnou výškou 180 cm nebudou mít problémy s usazením, prostoru na rozdávání ovšem nezbude. Osoby vyšší si už pohodlí mnoho neužijí, místo ubude v oblasti kolen i nad hlavou.

  

  
Na zadních sedadlech není prostoru na rozdávání. Pasažár vysoký 175 cm se může
pohodlně rozvalit, osoby s výškou 185 mají prostoru podstatně méně

Zavazadlový prostor lze sklopením zadních sedadel zvětšit na 1184 litrů

Podobná situace nastane u zavazadlového prostoru. Teoretická hodnota základního objemu zavazadelníku dává tušit, že silné stránky Avantu leží jinde, s objemem 442 l může kombi od Audi některým konkurentům tiše závidět. Na přepravu rodinné bagáže velikost zavazadelníku postačuje, komu nestačí objem základní, může sklopením sedaček získat 1184 l prostoru. Ve sklopeném stavu naložíte i větší předměty, k čemuž pomůže i nízko posazená nakládací hrana. 

Audi A4

Audi A4 je nejmenší model značky s podélně uloženými motory a pohonem všech kol na bázi mezinápravového diferenciálu. Vyrábí se jako sedan, kombi i „terénní“ Allroad.

Test Audi A4 2.0 TDI • Ceny, výbava, data • Facelift páté generace • Audi A4 Allroad • Test Audi A4 35 TDI S tronic

Doporučujeme

Články odjinud