23
Fotogalerie

Ženeva 2013: výběr toho nejlepšího

Kapitoly článku:


Cestovní vozy

Dacia Logan MCV

637907144.jpg

Nový Logan MCV již nebude k dostání s třetí řadou sedadel, také při pohledu z profilu je dobře patrné, že se novinka přiblížila spíše konvenčním kombíkům. Nicméně nemusíte být zklamaní, vždyť pro ty, kteří vyžadují enormní vnitřní prostor a možnost přepravy až sedmi cestujících, je zde samostatný model Dacia Lodgy.

Infiniti Q50

infiniti_01.JPG

Nový prémiový sedan Infiniti Q50 byl představen již na lednovém autosalonu v Detroitu, nyní přichází ve verzi pro evropské trhy. Chystá se nahradit stávající modelovou řadu Infiniti G37, ale co je nejdůležitější: zcela otevřeně pánové z Infiniti přiznávají, že zážehové i vznětové motory pro tento nový model nakupují od konkurenční značky Mercedes-Benz.

Kia Cee´d GT

225289820.jpg

Automobilka Kia představila sportovní verze GT odovzené z tří a pětidveřové varianty řady Cee´d. Novinka má k v obou případech k dispozici 204 koní, šestistupňovou manuální převodovku, zrychlení z nuly na stovku za 7,7 s a nejvyšší rychlost 230 km/h. Může citelně zatopit dražším západoevropským vozům třídy "hot hatch".

Mercedes-Benz CLA

mercedes_cla.JPG

Automobilka Mercedes-Benz rozšiřuje svůj recept na "čtyřdveřová kupé" po modelu CLS také do nižších a dostupnějších sfér, a leze jen očekávat, že i v tomnto případě půjde Mercedes příkladem konkurenci. Ačkoli to na první pohled nevypadá, řada CLA je modifikací nejmenšího modelu Mercedes-Benz A-Class. 

Opel Cascada

208967967.jpg

Dvoudveřový, čtyřmístný kabriolet debutuje v Ženevě a Opel doufá, že bude znamenat zlom. Že značce přitáhne zákazníky, kteří budou hledat levnou variantu k prémiovým kabrioletům. Podle nového šéfa Opelu Karl-Thomase Neumanna představuje Cascada návrat ke kořenům značky. Má tím na mysli například modely Rekord z 50. a 60. let minulého století.

Qoros

384679808.jpg

Čínsko-izraelský Qoros přivezl do Ženevy hned tři automobily. Prohlédnout si tu můžeme Qoros 3 Sedan, Qoros 3 Estate a Qoros 3 Cross. Na první pohled auta působí evropsky a bez problémů snesou srovnání třeba s takovým Opelem. Co se rozměrů týká, trojka sedan měří 4615 mm na délku, široký je 1839 mm, vysoký 1774 mm a rozvor náprav dosahuje na 2690 mm.

Škoda Octavia a Octavia Combi

10351005.jpg

Třetí novodobá generace modelu Škoda Octavia nezklamala a v obou karosářských verzích přichází hlavně s mimořádně objemným zavazadlovým prostorem. Ve výbavě nebude chybět řada asistenčních systémů, jako například rozpoznávání únavy řidiče, Lane Assistant, adaptivní tempomat a tak dále.

Volkswagen XL1

vw_xl1.JPG

Je to zřejmě nejhospodárnější sériový automobil světa. O jeho pohon se stará vznětový dvouválec s objemem 800 ccm, přeplňováním (jde vlastně o polovinu sériové jednotky 1,6 TDI BlueMotion) a výkonem 48 koní (35 kW). Volkswagen XL1 vykazuje odpor vzduchu s koeficientem jen 0,189, z 0 na 100 km/h zrychlí za 12,7 s, dosáhne nejvyšší rychlosti 160 km/h a v kombinovaném provozu vykáže průměrnou spotřebu 0,9 l/100 km.

Doporučujeme

Články odjinud