22
Fotogalerie

Škoda nabízí do nové Fabie „designovou fólii“. Tak jsme si ji objednali

Kapitoly článku:


Stačí už jen nalepit

K našemu překvapení nedorazila jedna, ale rovnou dvě folie. Asi kdyby se vám první pokus nepodařil. V balíčku samozřejmě nechybí návod a doporučení, že je lepší přenechat nalepení autorizovanému servisu. Jenže to stojí další peníze.

Kolik přesně, to se nám zjistit nepodařilo, protože z pěti obvolaných servisů neměl odpověď žádný, respektive žádný ještě nálepku do nové Fabie nedával. Oslovení technici se ale shodli na tom, že sazba bude zhruba půl hodiny. I tak vám nalepení přijde docela draho vzhledem k původní ceně folie. Navíc nejde o nic těžkého.

nalepka_3.JPGnalepka_4.JPG
K našemu překvapení dorazily hned dvě folie. A spolu s nimi i návod, ale je údajně lepší, když vše přenecháte autorizovanému servisu. 

Před nalepením je potřeba povrch odmastit, nechat oschnout a pak se můžete dát do díla. Problém je v tom, že žádná hrana folie není rovná, takže to chce začít velmi pečlivě, aby nebyl výsledek křivý.

Škoda doporučuje začínat od horní hrany, kam si předem připravíte dva milimetry široké pásky. Ty mají pomoci v tom, že nezačnete lepit špatně. Následně už není co řešit a za pár minut máte hotovo. Pozor už musíte dávat pouze při přechodu hrany ve spodní části.

Nová Škoda Fabia – nálepka 110.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 111.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 112.jpg
Nejtěžší je tefit začátek, pak už není co řešit. Správně máte lepit shora dolů.

Dobrou zprávou pro všechny zájemce je fakt, že sundat tuhle nálepku není dvakrát těžké. Jestli se vám ale první pokus nepovede a budete se vracet, folie se natáhne a výsledek nebude stoprocentní. Odstranit folii před případným prodejem auta by neměl být problém.

Takže je nalepeno a můžeme se kochat. Musím uznat, že interiér takový obrázek hodně oživí. V prvních chvílích snad až moc. Z pozice řidiče ho neustále vnímáte, neboť z ucelené plochy palubní desky vystupuje dost výrazně. Ale zvyknete si.

Celkově tedy povedená věc? Určitě. Jen je trochu znepokojující poznámka o tom, že nemáte folii vystavovat slunečnímu záření. Ale co, když vybledne, můžete si přece objednat nálepku novou. 

Untitled 3.jpgUntitled 4.jpg nalepka_7.JPGnalepka_1.JPGnalepka_2.JPGnalepka_3.JPGnalepka_4.JPGnalepka_5.JPGnalepka_6.JPGNová Škoda Fabia – nálepka 109.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 110.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 111.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 112.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 113.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 114.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 115.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 116.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 117.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 118.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 119.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 120.jpgNová Škoda Fabia – nálepka 121.jpg

Škoda Fabia

Škoda Fabia je českým zástupcem v konkurencí nabitém segmentu B. Jako poslední vůz své třídy nabízí i karoserii kombi a mimo soukromých zákazníků je oblíbená také jako referentský vůz ve firmách na leasing. Čtvrtá generace modelu měla světovou premiéru 4. května 2021 prostřednictvím unikátní virtuální prezentace.

První jízdy s prototypy 4. generace • Ceny a výbava • Nejlevnější verze • Minitest Škoda Fabia III Combi 1.0 TSI • Historie Škody Fabia 

Doporučujeme

Články odjinud