22
Fotogalerie

Lincoln Continental: koncept pro rok 2025 možná do výroby

Rok 2025 se nám může zdát vzdálený, ale je možné, že u Fordu již mají jasno v tom, jaká auta budou vyrábět.

Kapitoly článku:


S Lincolnem, luxusní značkou koncernu Ford Motor Company, to v poslední době nevypadá vůbec dobře. Prodeje váznou i přesto, že se v posledních měsících prodeje drahých vozů v USA poněkud vzpamatovaly, Lincoln se zkrátka zřejmě dostatečně nepřizpůsobil nové době.

Na svém stánku na letošním autosalonu v Detroitu značka Lincoln vystavila ve čtvrtinovém měřítku vyvedený model koncepčního vozu pro rok 2025. Nese název Continental, který si většina čtenářů dnes spojuje spíše s vozy Bentley Continental, nicméně i značka Lincoln jej používala po většinu dvacátého století.

Novinka pochází z rýsovacích prken Colina Bonathana a Jeeho Chae, studentů univerzity Lawrence Tech (LTU). Ta byla založena v roce 1932, sídlí v michiganském Southfieldu a nabízí studium řady technických i uměleckých oborů. Bonathan a Cha vytvořili počítačové nákresy modelu Lincoln Continental EV a vedení koncernu FMC je ukázali v létě loňského roku.

Lincoln Continental 2025 15.jpgLincoln Continental 2025 16.jpg
Lincoln Continental EV, studie pro rok 2025

Vedoucí představitelé Fordu nešetřili nadšením a tomuto projektu poskytli okamžitou a plnou podporu. Lincoln Continental EV pro rok 2025 má být čistým elektromobilem, další podrobnosti neznáme. Proslýchá se ale, že má časem vzniknout funkční prototyp.

Lincoln Continental 2025 05.jpgLincoln Continental 2025 02.jpg

Kdo ví, možná by takto nějak mohla vypadat vzdálená budoucnost vozů značky Lincoln. Zůstává ale otázkou, zda se jí prestižní značka FMC vůbec dočká… 

Lincoln Continental 2025 09.jpgLincoln Continental 2025 07.jpg

Doporučujeme

Články odjinud