50
Fotogalerie

Cadillac XTS na desítkách nových snímků

Koncern General Motors nás zasypal spoustou kvalitních obrázků své horké novinky v podobě luxusního sedanu Cadillac XTS.

Kapitoly článku:


Sedan Cadillac XTS se ve svém sériovém provedení představil na loňském podzimním autosalonu v Los Angeles a do značné míry vychází ze studie Cadillac XTS Platinum Concept z předloňského Detroitu. Je nositelem nejnovější podoby značkového designérského stylu Arts & Science a oproti výchozí studii se toho, snad s výjimkou tvarování předních svítilen, mnoho nezměnilo.

Cadillac XTS (32).jpgCadillac XTS (43).jpgCadillac XTS (42).jpg
Cadillac XTS: nová naděje prestižní značky koncernu General Motors

Výrobce sází především na moderní techniku a opulentní nabídku vnitřního prostoru, která (zvláště pak v oblasti zadních sedadel) údajně překonává například BMW 5, do jehož segmentu XTS v USA míří. Také z tohoto důvodu se očekává, že nový Cadillac CTS postupně nahradí hotelové a firemní flotily zastarávajících vozů Lincoln Town Car.

Jak jsme vás informovali již dříve, zatím jedinou pohonnou jednotkou pro Cadillac XTS má být zážehový, přímovstřikový vidlicový šestiválec s objemem 3,6 l s výkonem 300 koní (224 kW) a točivým momentem 358 Nm kombinovaný s šestistupňovým „automatem“ Hydra-Matic 6T70. K mání je pohon pouze předních, nebo šech kol.

Cadillac XTS (27).jpgCadillac XTS (26).jpgCadillac XTS (38).jpg
Jednou z hlavních předností modelu XTS má být velkorysá nabídka jeho vnitřního prostoru

Do standardní výbavy všech verzí mají patřit například adaptivní tlumení Magnetic Ride Control ve své nejnovější podobě, výkonné brzdy Brembo, pérování zadních kol vzduchovými měchy a komplexní informační palubní soustava CUE s dotykovým monitorem s úhlopříčkou 8 palců uprostřed palubní desky. Čistě dotyková budou také tlačítka ovládající audiosystém a klimatizaci.

Na místě před volantem, obvykle obsazeném klasickým přístrojovým štítem, se nachází monitor 12,3 palce schopný projekce čtyř přednastavených konfigurací, z nichž může řidič volit podle své aktuální nálady. O bezpečnost posádky se kromě sestavy airbagů a tuhého skeletu karoserie starají také prvky aktivní bezpečnosti využívající senzorů schopných sledovat a vyhodnocovat dění před vozem i za ním.

Cadillac XTS (12).jpgCadillac XTS (13).jpgCadillac XTS (28).jpg
Cadillac XTS disponuje tím nejlepším, co dnes umí u GM nabídnout

Na americkém trhu se začne Cadillac XTS prodávat koncem tohoto léta za ceny startující v přepočtu na 900 000 Kč. Výbavové stupně budou tři, z nichž ten nejvyšší ponese označení XTS Platinum. 

Cadillac XTS (33).jpgCadillac XTS (25).jpgCadillac XTS (37).jpg
Nelze přehlédnout důraz na detaily
 

Cadillac

Cadillac je americký výrobce luxusních automobilů. Vznikl v roce 1902, název pochází ze jména zakladatele Detroitu. Vlastníkem společnosti je už od roku 1909 General Motors. Cadillac je druhá nejstarší – stále fungující – americká automobilka.

Cadillac ATS • Cadillac CTS • Cadillac XTS • Cadillac XT4 • Cadillac XT5 • Cadillac Escalade • Cadillac CT4 • Cadillac CT5

Doporučujeme

Články odjinud